Magnezyum Nedir?

Vücudun ihtiyaç duyduğu mineralerden biri magnezyumdur. Magnezyum vücut içerisinde pek çok işlevin yerine getirilmesini sağlayan minerallerden biridir.

Vücutta çok fazla olduğu ve kendi tarafından üretildiği bilinmektedir. Magnezyum eksikliği bulunan kişilerde çeşitli rahatsızlıklar görülebilir. Bu nedenle mineral alımına ve magnezyum takviyelerine dikkat edilmesi önerilmektedir.

Vücudun magnezyum ihtiyacı kişilerin yaşına, cinsiyetine, fizyolojik durumuna, değerlerine ve bazen sağlık durumuna göre farklılıklar gösterebilir.

Magnezyum kaynağı olan besinlerin tüketilmesi her açıdan fayda sağlamaktadır. Vücudun günlük enerji ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olabilen en temel ve gerekli vitaminlerden biri magnezyumdur.

 

Magnezyum Faydaları Nelerdir?

Magnezyum başlıca vücudun tüm çalışma sistemini etkilemektedir. Yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına, normal enerji oluşum metabolizmasına, kas fonksiyonuna, protein sentezine ve kemiklerin korunmasına katkıda bulunur.

Özellikle kas büyük ölçüde etkileyen bu mineral günlük enerji ihtiyacının da karşılanmasına yardımcı olur. Pek çok kişi yanlış beslenme sonucunda vücudunda magnezyum eksikliğine maruz kalmaktadır.

Vücudunda sürekli bir yorgunluk hissi yaşayan kişilerde magnezyum eksikliği olduğu fark edilmektedir. Bu sebeple magnezyum takviyesinin sağlık profesyoneli kontrolünde alınması önerilmektedir.

 

Magnezyum Eksikliği Nedir ve Vücuda Olan Etkileri Nelerdir?

Magnezyum eksikliği pek çok sağlık sorununun da yaşanmasına neden olabilmektedir. Vücuda olumsuz etkileri bulunan bu eksiklik yüzünden kişiler hem iş hayatlarında hem de sosyal hayatlarında yorgunluk hissi yaşayabilmektedir.

Magnezyum eksikliği özellikle sık sık terleyen kişilerde rastlanmaktadır. Sağlıklı olan hücreler zaman içerisinde azalmaya başlayarak vücut işlevini yitirebilmektedir.

 

Magnezyum Eksikliğinin Yol Açtığı Sağlık Sorunları Nelerdir?

Magnezyum eksikliğinin yol açtığı sorunların başında yorgunluk ve halsizlik durumları gelmektedir. Her bireyin farklı ihtiyaçları olduğu için görülen nedenler de farklılık gösterebilir.

 

Doğal Magnezyum Kaynakları Nelerdir?

Doğal magnezyum kaynakları ile beraber gün içerisinde magnezyum alımı gerçekleşmektedir. Ispanak magnezyum oranı en yüksek besinler arasında yer almaktadır. Bunun yanında muz ve avokado da kahvaltılarda magnezyum kaynağı olarak tüketilmektedir.

Yaz aylarında badem ve karpuz tüketimi de vücudun ihtiyaç duyduğu mineralin karşılanmasına yardımcı olabilmektedir. Kabuklu yemişler başlıca magnezyum içeren besinler arasında yer almaktadır. Doğal magnezyum kaynağı arasında meyve ve sebze tüketimi de ilk sırada yer almaktadır.

 

Magnezyum Takviyesinin Faydaları Nelerdir?

Magnezyum tüketiminin artması ile vücut işlevlerini daha rahat ve düzenli bir şekle sokmaktadır. Özellikle pek çok kişi vücudunda fark ettiği belirtiler doğrultusunda test yaptırarak magnezyum oranını ölçtürmektedir. Magnezyum takviyeleri kişinin tüm hastalıklara karşı direnç göstermesini sağlayan en temel minerallerden biridir. Pek çok magnezyum çeşidi bulunmaktadır. Orzax İlaç magnezyum içeren ürünlerimizi aşağıda bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.