Selenyum Nedir? Selenyumun Faydaları Nelerdir?

selenyum

Güçlü bir antioksidan şeklinde bulunan selenyum maddesi, genel olarak vücut sağlığı için çok önemli olmaktadır. Dışarıdan alınması gereken selenyum, vücut sağlığına olumlu etkileri ile bilinen bir mineral türevi olmaktadır. Selenyum, diğer bütün mineral çeşitleri gibi vücut tarafından üretimi mümkün değildir. Buna bağlı olarak da düzenli bir şekilde selenyum içeren besinler tüketmek ya da özel gıda takviyeleri ile bu eksikliği gidermek gerekmektedir. Çünkü selenyum minerali pozitif etkisi ile vücudun gereksinim duyduğu maddelerden biri olmaktadır.

Selenyum Nedir?

Selenyum, vücudun ihtiyacı olan eser mineral çeşitleri içinde yer alıyor. Vücut fonksiyonlarına olumlu etkileri olabilmektedir. Bu anlamda da bu mineralin belirli bir oranda edinilmesi gerekmektedir. Alınması gereken oran, kişinin vücut yaşı ve yapısına bağlı olarak değişebilmektedir.

Selenyum Ne İşe Yarar?

Bağışıklık sistemini destekler. Ayrıca, tiroit bezinin de düzenli bir şekilde çalışmasına katkı sağlar. Vücudunuzu hastalıklardan korumak ve de vücudu güçlendirmek amacı ile selenyum tüketilebilir.

Saçları ve cilt yapısını güçlendirir: Bu konuda selenyum özellikle saç bakım ürünlerinde kullanılmakta ve etkili olmaktadır. Saçlarda bazı zaman meydana gelen kepek, pullanma veya da dökülme sorunlarında selenyum minerali çok sık önerilmektedir. Ayrıca selenyum, dış etkenlere karşı da ekstra bir koruma sağlar.

Selenyumun Faydaları Nelerdir?

Güçlü bir antioksidan görevi görmektedir.

Tiroid sağlığı için de son derece önemlidir.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olur.

Saçın korunmasına yardımcı olur.

Tırnakların korunmasına yardımcı olur.

Selenyum Takviyeleri Nelerdir?

Genelde toprakta çok fazla miktarda yer alan selenyum maddesi çeşitli sebzeler ile edinebilmektedir. Ayrıca, gıda takviyeleri ile de selenyum maddesi düzenli bir şekilde tüketilebilir. Bu kapsamda Ocean selenyum 100 mcg ve Ocean selenyum 200 mcg etkili birer selenyum takviyesi olmaktadır. Kullanımının çok büyük faydaları olabilir.

Selenyum İçeren Besinler Nelerdir?

Çeşitli sebzeler ile selenyum minerali edinilmektedir. Bunun yanında; karides, orkinos, somon tarzı balık türleri de selenyum mineralini karşılamaktadır. Lahana, ıspanak, brokoli, karnabahar da bir selenyum deposu olmaktadır. Süt ürünleri ve kurubaklagil çeşitlerinde de eser oranda selenyum bulunmaktadır.

Selenyumun Bağışıklığa Etkisi Nedir?

Selenyum vücuttaki bağışıklık sistemine çok büyük fayda sağlamaktadır. Hem vücut dengesini korumakta hem de güçlü ve enerjik bir vücuda sahip olmamızı sağlamaktadır. Bağışıklık sistemimizin güçlü olması da hastalıklara karşı savaş açmada daha güçlü olmamızı sağlamaktadır.

Günlük Selenyum İhtiyacı Ne Kadardır?

Genel olarak vücudunuzun 1 gün içinde ihtiyaç duyduğu selenyum, yaşa bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Yetişkin bir insan için güvenli ve yeterli olan selenyum dozu da 1 günde 100 mcg ve 400 mcg arasında değişkenlik göstermektedir.